ȚĂRANUL MILIONAR (2017)

de Ferdinand Raimund

După marele succes al producției de anul trecut, Bolnavul imaginar al lui Molière, fermierul milionar al lui Ferdinand Raimund și astfel o piesă de literatură teatrală cu hotărâre vieneză este în programul Teatrului pentru Copii din Viena pentru 2017. Cu multă muzică și cântări (așteptăm cu nerăbdare „Aschenlied” și acum faimosul „Brüderlein fein”!) – și dans, este pus în scenă basmul magic.

Din dragostea puternicei zâne magice Lacrimosa și a unui funambulist din lumea umană vine o fiică: Lottchen, fata din lumea zânelor. După moartea soțului ei, nefericita mamă se întoarce în regatul zânelor împreună cu fiica ei mică și o copleșește cu bogății cu planul ambițios de a o căsători cu fiul reginei zânelor.

Pentru aceasta, însă, ea este pedepsită cu un blestem. Lacrimosa își va recăpăta puterea doar dacă fiica ei se căsătorește cu un bărbat sărac înainte de a împlini 18 ani. Pentru a realiza acest lucru, ea îl trimite pe Lottchen la bietul fermier forestier Fortunatus Root ca fiică adoptivă. Și într-adevăr, pescarul Karl Schilf apare la timp ca un pețitor iubitor. Dar invidia, pe care Lacrimosa o respinsese cândva ca pețitor, acum vrea să zădărnicească aceste planuri din răzbunare. Așa că adună bogății imense pe rădăcina lui Fortunatus, care îi merge la cap.

În calitate de nou-bogați, ceea ce este deodată, el refuză mâna săracului pescar din cea a lui Lottchen și o alungă din casă pe ea, care este încă loială Karlului ei. Acum, chemate în ajutor de Lacrimosa, spiritele nopții intervin pentru a o conduce pe fata respinsă în casa mulțumirii, care îi va fi alături ca însoțitor fidel de acum înainte. În același timp, invidia reapare pentru a născoci un plan diavolesc împreună cu ura, care are, de asemenea, scopul de a face din bietul pescar Karl un om bogat. Începe o cursă zbuciumată și extrem de incitantă împotriva cronometrului, pentru că în curând va fi ziua de naștere foarte importantă a lui Lottchen și, în același timp, o luptă între bine și rău, în care personajele din regatul zânelor care apar trag puternic sforile și toate arată foarte mult. trasaturi umane…

 

IMG-20221007-WA0043

DATE + PRETURI

Galerie