În anul 2014 Teatrul Vienez de Copii – „Copiii Joacă Teatru” a demarat o iniţiativă educaţională naţională ce are ca scop final înaintarea a două documente oficiale: o propunere de politică publică pentru introducerea de cursuri de artă teatrală ca opțional școlar și o propunere de politică publică de susținere a utilizării de elemente și tehnici teatrale în procesul de predare și învățare. Inițiativa este continuată începând cu 2018 în cadrul proiectului proiectului ”Teatrul în Educație”, finanțat prin FSE – POCA 2014-2020

 

Conferința Națională și Atelierele de Formare ”Teatrul în Educație – mijloace creative de predare”

Cluj-Napoca, 28-29 februarie 2020

Teatrul Vienez de Copii are deosebita plăcere de a vă invita să luați parte la Conferința și Atelierele de Formare „Teatrul în Educație” Cluj-Napoca, organizate în cadrul proiectului ”Teatrul în Educație”, finanțat prin FSE – POCA 2014-2020, cu sprijinul Ministerul Educaţiei Naționale, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj și sub Patronajul E.S. Ambasador al Republicii Austria la Bucureşti, Doamna Isabel Rauscher. Conferința va avea loc în data de 28 februarie în Aula „Victor Jinga” a Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai – Strada Teodor Mihali 58-60, Cluj-Napoca 400591, interval orar 14:00-18:00 iar atelierele de formare în data de 29 februarie 2020. 

Conferința organizată în data de 28 februarie a.c. la Cluj-Napoca va avea ca subiecte principale: importanța educaţiei artistice în dezvoltarea fizică şi psihică a copiilor şi tinerilor, beneficiile unei abordări creative în procesul de predare prin jocuri și tehnici teatrale, dar și prezentarea rezultatelor preliminare ale utilizării metodelor de predare promovate de inițiativa educativă a Teatrului Vienez de Copii prin președintele său, dna. Sylvia Rotter. 

Reprezentanți ai autorităților naționale și locale, specialişti şi profesionişti cu experienţă în domeniul educaţiei, educaţiei teatrale, pedagogiei teatrale, psihologiei şi neurologiei precum și aprox. 350 de cadre didactice din domeniul preuniversitar (din Cluj și județele limitrofe) sunt invitați să dezbată beneficiile introducerii elementelor de teatru în procesul educațional dar și al teatrului ca materie opţională în şcoli.

Conferinţa va fi urmată în data de 29 februarie a.c. de două ateliere de formare oferite unui număr de 120 de cadre didactice din Cluj și județele limitrofe. Cele patru module ale atelierelor – Dicție, Mișcare, Regie, Improvizație – au în centru abordarea creativă a procesului de predare prin jocuri și tehnici teatrale. Un număr semnificativ de cadre didactice au aplicat deja metodele dobândite în activitatea curentă de predare la clasă sau de pregătire a trupelor de teatru. Iar cunoştinţele şi competenţele au fost dobândite în urma participării la atelierele de formare organizate în cadrul conferinţelor organizate în anii trecuţi în orașe precum: Bucureşti (2014, 2019), Sibiu şi Cluj (2015), Timișoara și Brașov (2016), Oradea și Bacău (2017), Baia Mare și Constanța (2018), Iași (2019).

În anul 2014 Teatrul Vienez de Copii – „Copiii Joacă Teatru” a demarat o iniţiativă educaţională naţională ce are ca scop final înaintarea a două documente oficiale: o propunere de politică publică pentru introducerea de cursuri de artă teatrală ca opțional școlar și o propunere de politică publică de susținere a utilizării de elemente și tehnici teatrale în procesul de predare și învățare. 

Teatrul Vienez de Copii – „Copiii Joacă Teatru” este o asociație non-guvernamentală al cărei scop este de a dezvolta abilitățile de comunicare ale copiilor și tinerilor, în diverse domenii (literatură, artă, teatru) pentru a le încuraja creativitatea și lărgi orizontul de cunoaștere. 

Participarea la conferința și atelierele de formare ”Teatrul în Educație” este gratuită. Numărul de participanți la ateliere este limitat iar prezența la acestea este condiționată de participarea la conferință. Confirmarea locului la atelier se va realiza pe email în ordinea înscrierii. 

Vă rugăm să confirmați participarea la conferință și/sau la atelierele de formare prin completarea formularului de înscriere disponibil aici: https://forms.gle/qpjAGyJfDsBzuVJa7 

Participanții vor primi diplome atât pentru prezența la conferință, cât și pentru prezența la atelierele de formare. 

Menționăm că vom reveni cu agenda finală a evenimentului și a atelierelor, de îndată ce o finalizăm. Între timp, vă stăm la dispoziție pentru detalii la adresa de email  conferinta@teatrulvienezdecopii.ro.

________________________________________________________________________

Conferința Națională și Atelierele de Formare ”Teatrul în Educație – mijloace creative de predare”, Iași, 22-23 noiembrie 2019

Teatrul Vienez de Copii are deosebita plăcere să anunțe organizarea Conferinței  și Atelierelor de Formare „Teatrul în Educație – mijloace creative de predare” Iași 2019 în cadrul proiectului ”Teatrul în Educație”, finanțat prin FSE – POCA 2014-2020, cu sprijinul Ministerul Educaţiei Naționale, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iași și sub Patronajul E.S. Ambasador al Republicii Austria la Bucureşti, Doamna Isabel Rauscher. Conferința va avea loc în data de 22 noiembrie 2019 în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Mihai Eminescu” Iași, interval orar 14:00-18:00 iar atelierele de formare în data de 23 noiembrie 2019. 

Conferința organizată în data de 22 noiembrie a.c. la Iași va avea ca subiecte principale: importanța educaţiei artistice în dezvoltarea fizică şi psihică a copiilor şi tinerilor, beneficiile unei abordări creative în procesul de predare prin jocuri și tehnici teatrale, dar și prezentarea rezultatelor preliminare ale utilizării metodelor de predare promovate de inițiativa educativă a Teatrului Vienez de Copii prin președintele său, dna. Sylvia Rotter. 

Reprezentanți ai autorităților naționale și locale, specialişti şi profesionişti cu experienţă în domeniul educaţiei, educaţiei teatrale, pedagogiei teatrale, psihologiei şi neurologiei precum și aprox. 300 de cadre didactice din domeniul preuniversitar (din Iași precum și din județele limitrofe) sunt invitați să dezbată beneficiile introducerii elementelor de teatru în procesul educațional dar și al teatrului ca materie opţională în şcoli.

Conferinţa va fi urmată în data de 23 noiembrie a.c. de două ateliere de formare oferite unui număr de 120 de cadre didactice din Iași precum și din județele limitrofe. Cele patru module ale atelierelor – Voce, Mișcare, Regie, Improvizație – au în centru abordarea creativă a procesului de predare prin jocuri și tehnici teatrale. Un număr semnificativ de cadre didactice au aplicat deja metodele dobândite în activitatea curentă de predare la clasă sau de pregătire a trupelor de teatru. Iar cunoştinţele şi competenţele au fost dobândite în urma participării la atelierele de formare organizate în cadrul conferinţelor organizate în anii trecuţi în orașe precum: Bucureşti (2014), Sibiu şi Cluj (2015), Timișoara și Brașov (2016), Oradea și Bacău (2017), Baia Mare și Constanța (2018). 

În anul 2014 Teatrul Vienez de Copii – „Copiii Joacă Teatru” a demarat o iniţiativă educaţională naţională ce are ca scop final înaintarea a două documente oficiale: o propunere de politică publică pentru introducerea de cursuri de artă teatrală ca opțional școlar și o propunere de politică publică de susținere a utilizării de elemente și tehnici teatrale în procesul de predare și învățare. 

Teatrul Vienez de Copii – „Copiii Joacă Teatru” este o asociație non-guvernamentală al cărei scop este de a dezvolta abilitățile de comunicare ale copiilor și tinerilor, în diverse domenii (literatură, artă, teatru) pentru a le încuraja creativitatea și lărgi orizontul de cunoaștere. 

Informații participare

Participarea la conferința ”Teatrul în Educație” este gratuită. 

Participanții vor primi diplome atât pentru prezența la conferință, cât și pentru prezența la atelierele de formare. 

Vă stăm la dispoziție pentru detalii la adresa de email:  conferinta@teatrulvienezdecopii.ro.

________________________________________________________

Conferința Națională și Atelierele de Formare „Teatrul în Educație – mijloace creative de predare”, București, 2019

Teatrul Vienez de Copii are deosebita plăcere de a anunța organizarea Conferinței Naționale și a Atelierelor de Formare „Teatrul în Educație – mijloace creative de predare” în cadrul proiectului ”Teatrul în Educație”, finanțat prin FSE – POCA 2014-2020, cu sprijinul Ministerul Educaţiei Naționale, al Inspectoratului Şcolar Judeţean București și sub Patronajul E.S. Ambasador al Republicii Austria la Bucureşti, Doamna Isabel Rauscher. Conferința va avea loc în data de 18 octombrie 2019 în Sala Mare a Palatului Național al Copiilor București, interval orar 13:30-18:00 iar atelierele de formare în data de 19 octombrie 2019. 

Conferința organizată în data de 18 octombrie a.c. la București va avea ca subiecte principale: importanța educaţiei artistice în dezvoltarea fizică şi psihică a copiilor şi tinerilor, beneficiile unei abordări creative în procesul de predare prin jocuri și tehnici teatrale, dar și prezentarea rezultatelor preliminare ale utilizării metodelor de predare promovate de inițiativa educativă a Teatrului Vienez de Copii prin președintele său, dna. Sylvia Rotter.

Reprezentanți ai autorităților naționale și locale, specialişti şi profesionişti cu experienţă în domeniul educaţiei, educaţiei teatrale, pedagogiei teatrale, psihologiei şi neurologiei precum și aprox. 700 de cadre didactice din domeniul preuniversitar (din București și județele limitrofe) sunt invitați să dezbată beneficiile introducerii elementelor de teatru în procesul educațional dar și al teatrului ca materie opţională în şcoli.

Conferinţa va fi urmată în data de 19 octombrie a.c. de două ateliere de formare oferite unui număr de 120 de cadre didactice din București și județele limitrofe. Cele patru module ale atelierelor – Dicție, Mișcare, Regie, Improvizație – au în centru abordarea creativă a procesului de predare prin jocuri și tehnici teatrale. Un număr semnificativ de cadre didactice au aplicat deja aceste metode în activitatea curentă de predare la clasă sau de pregătire a trupelor de teatru. Iar cunoştinţele şi competenţele au fost dobândite în urma participării la atelierele de formare organizate în cadrul conferinţelor organizate în anii trecuţi în orașe precum: Bucureşti (2014), Sibiu şi Cluj (2015), Timișoara și Brașov (2016), Oradea și Bacău (2017), Baia Mare și Constanța (2018).

În anul 2014 Teatrul Vienez de Copii – „Copiii Joacă Teatru” a demarat o iniţiativă educaţională naţională ce are ca scop final înaintarea a două documente oficiale: o propunere de politică publică pentru introducerea de cursuri de artă teatrală ca opțional școlar și o propunere de politică publică de susținere a utilizării de elemente și tehnici teatrale în procesul de predare și învățare.

Teatrul Vienez de Copii – „Copiii Joacă Teatru” este o asociație non-guvernamentală al cărei scop este de a dezvolta abilitățile de comunicare ale copiilor și tinerilor, în diverse domenii (literatură, artă, teatru) pentru a le încuraja creativitatea și lărgi orizontul de cunoaștere.

Participarea la conferința și atelierele de formare ”Teatrul în Educație” este gratuită. Numărul de participanți la ateliere este limitat iar prezența la acestea este condiționată de participarea la conferință.

Înscriere conferință: https://forms.gle/GN4y9mv3wS3ZttSR8

Participanții vor primi diplome atât pentru prezența la conferință, cât și pentru prezența la atelierele de formare. 

Vă stăm la dispoziție pentru detalii la adresa de email  conferinta@teatrulvienezdecopii.ro.

Înscrie-te la ateliere!Participă la atelierele de selecție si alătură-te echipei noastre!

Haide alături de noi la atelierele de selecție și alătură-te familiei TVC!