Proiecte extra

Ateliere Schenker 2015

Productii in Bucuresti, Cluj-Napoca, Sighetu Marmatiei si Magurele

La baza tuturor proiectelor Teatrului Vienez de Copii, stau cursurile oferite copiilor cu varste intre 7 si 18 ani

In Bucuresti vom continua activitatea inceputa acum 5 ani. In cursul lunii februarie au loc atelierele de selectie pentru completarea trupei. In martie incep cursurile si lucrul la productia „A douasprezecea noapte ”  de William Shakespeare. Ca in fiecare an, spectacolul se va juca la fosta Rapsodia Romana (actualul Teatru de pe Lipscani), într-o sala cu o capacitate de 450 de spectatori, in cadrul mini – stagiunii „Teatrul Vienez de Copii – Copiii pe scena”.

Anul 2014 aduce aduce noi perspective in Cluj Napoca. Teatrul Vienez de Copii a rulat un proiect in Cluj Napoca in 2010. In 2014 vom relua activitatea in colaborare cu actrita Madalina Dumitrache.

Vom solicita o colaborare cu TIFF Transilvania, in sensul ca una dintre productiile Teatrului Vienez sa fie invitata in cadrul festivalului, ca eveniment special.

Sighetu Marmatiei. Deja a inceput lucrul la o productie de un autor clasic: „Visul unei nopti de vara” de William Shakespeare. Copiii din nordul tarii vor beneficia de cursuri metoda Rotter si productii teatrale profesioniste in care ei sunt actorii principali. Ne-am propus ca in acest an sa mentinem/implementam cursuri si in zone mai putin accesibile, unde accesul la activitati teatrale pentru copii este mai anevoios. Proiectul de anul acesta vine ca o recunoastere a activitatii de anul trecut, activitate desfasurata cu sprijinul Rotaract Sighet.

Magurele. Ni s-a solicitat implementarea proiectului Teatrul Vienez de Copii in orasul Magurele, de langa Bucuresti. Proiectul ar putea fi dezvoltat in proportie de 80% cu finantare locala, prin implicarea Primariei si Consiliului Local in comunitate. Definitivarea acestei propuneri va avea loc in cursul saptamanii viitoare.

Ne propunem sa lucram cu un grup de 20-24 de copii, „A douasprezecea noapte”, de W. Shakespeare. Ei vor fi coordonati de catre actorii-profesori din Bucuresti si vor avea o structura de proiect asemanatoare cu cea din Bucuresti, decalata ca termene, astfel incat productia din Magurele sa ajunga pe scena la inceputul lunii decembrie, in fata comunitatii locale.

Follow by Email
YouTube
YouTube