Copiii pe scenă –  Sighet 2014

Asociaţia Rotaract Sighet în parteneriat cu Teatrul Vienez de Copii desfaşoară şi în acest an proiectul „Copiii pe scenă”.Un număr de 30 de copii au participat la un curs de teatru începând cu luna februarie a acestui an. Copiii au lucrat cu seriozitate şi au beneficiat de sprijinul unor oameni dedicaţi ideii de a le oferi celor tineri alternative educative pentru petrecerea timpului liber. Au fost organizate şi două tabere de vară în iunie şi august.

În octombrie, la finalul celor 7 luni de curs, copiii vor veni în faţa publicului sighetean cu piesa „Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare. Anul trecut copiii au jucat piesa „Bolnavul închipuit” de Molière şi au reuşit să câştige admiraţia a 600 de iubitori de teatru. Cu această piesă au participat şi la Festivalul de teatru RotarAct Satu Mare ca invitaţi speciali în afara competiţiei.

Sperăm să ne bucurăm de prezenţa a cât mai mulţi spectatori şi în acest an, mai ales că asociaţia Teatrul Vienez de Copii încearcă să atragă atenţia asupra importanţei jocului de teatru, prin complexitatea sa, pentru dezvoltarea personală a tinerilor. Efectele positive ale exerciţiilor folosite în munca noastră cu tinerii au fost dovedite printr-un studiu ştiinţific desfăşurat în Viena în anul 2008. Cursurile noastre nu se adresează celor care doresc să devină vedete. Noi îi aşteptăm pe toţi cei care iubesc literatura, doresc să lucreze serios, să îşi dezvolte competenţele de comunicare şi să trăiască sentimentul reuşitei obţinute prin munca în echipă.

Interesul celor de la Rotaract pentru proiectele noastre şi hotărârea de a avea şi în Sighet un astfel de proiect pentru a sprijini activ dezvoltarea copiilor ne-au impresionat şi ne-au convins să continuăm ceea ce am început anul trecut în speranţa că vom putea creşte împreună.

Vă aşteptăm cu drag în 10, 11 şi 12 octombrie la ora 18:00 la Palatul Culturii din Sighet să urmărim împreună povestea unui frumos “Vis al unei nopţi de vară”

Echipa noastră:

Şerban Borda – regie

Maria Roman (Rotaract) – coordonare artistică

Sabina Topală-Ardelean (reprezentant Teatrul Vienez de Copii Oradea) – organizare

Alina Banenschi (Rotaract) – organizare

 

Parteneri:

Rotaract Sighet, Rotary Club Sighet, Interact Sighet, Asociaţia Fraţi minori capucini, Palatul Culturii Sighet

Parteneri media: Radio Sighet, Sighet Online, MaraMedia

Înscrie-te la ateliere!Participă la atelierele de selecție si alătură-te echipei noastre!

Haide alături de noi la atelierele de selecție și alătură-te familiei TVC!