JULIA SZABO

Cat timp ai fost la Teatrul Vienez de copii?
7 ani
Cum ti se pare ca te-a ajutat sa te dezvolti?
Eram un copil foarte timid pana sa ajung la Teatrul Vienez, dar cursurile extrem de bine structurate, activitățile, profesorii care ne îndrumau la fiecare pas și colegii mi-au creat o experienta nemaipomenita. Simt ca am crescut aici, am copilărit aici și am cunoscut niște oameni minunați.
Consideri ca te-a ajutat sa evoluezi in domeniul in care ai decis sa lucrezi?
Domeniul pe care mi l-am ales nu are nicio legătura directa cu teatrul in sine, dar am dobândit niște calități pe care nu le-as fi putut dezvolta in alta parte. Am invatat sa ascult mai mult, ceea ce este un aspect important indiferent de domeniul in care ai lucra. De asemenea, m-a ajutat sa fiu mai deschisă fata de oameni și mai receptivă la opiniile lor.
Relateaza cea mai frumoasa amintire a ta de pe vremea cand faceai parte din echipa noastra.
Cred ca cea mai frumoasa amintire a mea a fost primul spectacol in care am jucat. Nu se pot compara emoțiile primului pas pe scena cu nimic altceva!
De ce ai recomanda copiilor din noua generatie sa vina la Teatrul Vienez de Copii?
Teatrul Vienez te ajuta sa crești și sa te dezvolți și mai ales te ajuta sa te simți ca intr-o familie. Recomand tuturor copiilor sa urmeze aceste cursuri și mai mult ca sigur nu vor regreta!

ANDREEA PÎRVULESCU

Cat timp ai fost la Teatrul Vienez de copii?
5 ani
Cum ti se pare ca te-a ajutat sa te dezvolti?
Teatrul Vienez m a ajutat sa am mai multa incredere in mine, si in fortele proprii. Mi a dezvoltat un simt artistic si m a ajutat sa inteleg mai bine emotiile mele dar si pe ale celor din jurul meu.
Consideri ca te-a ajutat sa evoluezi in domeniul in care ai decis sa lucrezi?
Categoric!
Relateaza cea mai frumoasa amintire a ta de pe vremea cand faceai parte din echipa noastra.
Aplauzele publicului de la terminarea unei scene, in mijlocul piesei.
De ce ai recomanda copiilor din noua generatie sa vina la Teatrul Vienez de Copii?
Teatrul Vienez de Copii este ca o oaza de frumos. Ajuta copii sa isi exprime sentimentele prin joc, dezvoltand in ei o latura artistica si sensibila.

ANDREEA COSCAI

andreea-coscai

La momentul de faţă sunt elevă în clasa a zecea la Liceul Cosbuc şi urmează ca în urmatorii doi ani să studiez la un colegiu internaţional din China după ce am primit o bursă.

Încă nu sunt sigură ce vreau să fac pe viitor sau ce drum vreau să urmez. Pana acum am încercat să experimentez cât mai multe lucruri. Ce ştiu însă este că vreau să fac ceva care să îmi dea posibilitatea de a fi independentă şi de a mă redirecţiona dacă voi simţi nevoia. Vreau să fac ceva care să îi ajute pe ceilalţi, vreau să fac ceva care să imi placă, ceva ce iubesc şi mi-ar plăcea foarte tare dacă teatrul va fi acel lucru, dar voi vedea unde o să mă poarte experienţele de care o să am parte în continuare.

Am început să fac parte din Teatrul Vienez din clasa a cincea când nu ştiam ce importanţă o să aibă pentru mine. Am cunoscut foarte multe persoane noi, am legat o grămada de prietenii, am întâlnit oameni şi profesori care m-au inspirat şi m-au ajutat enorm. Am învăţat ce înseamnă de fapt teatrul, ce presupune, cum poate să ne ajute pe noi înşine şi pe ceilalţi. Şi nu e nimic mai frumos decât să ştii că ai atenţia unui public şi că poţi să transmiţi un mesaj, sentimente, ceva care să provoace empatie. Chiar dacă iţi place sau nu teatrul, iţi recomand cu totul să mergi să vezi ce presupune el şi cât de multe oportunităţi poate să iţi ofere, câte poate să te înveţe, cum poate să te schimbe.

VLAD-ALEX DULEA

vlad-alex-dulea

Sunt absolvent al Facultăţii de Ingineri Electrica, din cadrul Universităţii Politehnica Bucuresti, promoţia 2015. În prezent lucrez ca Inginer Estimator la Honeywell International pe sisteme de automatizare şi control.

Ca planuri de viitor… îmi doresc să avansez şi să lucrez în Italia sau Canada tot in cadrul Honeywell. Şi, desigur, să-mi întemeiez o familie.

Teatrul Vienez m-a ajutat enorm. Prin teatru am reusit să-mi înving frica de a vorbi în public şi timiditatea. Am învăţat cum să-mi controlez emoţiile, respiraţia, vorbitul. Şi să nu uităm de minunaţii colegi şi prieteni pe care îi admir şi îi respect.

CĂTĂLINA FRANCU

catalina-francu

Sunt studentă la U.A.U.I.M, Arhitectură.

În viitor, mi-ar plăcea să mă perfecţionez în domeniul graficii şi mă gândesc că aş putea să fac o a doua facultate de scenografie sau regie de film.

Făcând teatru, mi-am dat seama că toţi suntem creativi, doar că unii sunt mai intimidaţi decât alţii, iar teatrul, repetiţiile sunt un mediu sigur de exerciţiu al imaginaţiei, un mediu în care greşelile nu există propriu-zis. Am învăţat să stau dreaptă ca mai apoi să pot să-mi modific postura în funcţie de caracterul personajului, să îmi golesc vocea de orice intonaţie pentru ca mai apoi să învăţ să o modelez după vocea personajului, am învăţat să respir ca să am vocea puternică, hotărâtă şi că ce e foarte important acum, şi se pierde din când în când dacă nu suntem atenţi, este lucrul cu tine însuţi.

CĂLINA EPURAN

calina-epuran

Eu sunt acum studentă în ultimul an la masterat la Arta Actorului. Joc la teatrul din Ploiesti ” Toma Caragiu” rolul titular în spectacolul ” My fair lady” în regia doamnei Alice Barb. De asemenea, joc şi în spectacolul “Blonda din vecini” creat cu ajutorul actritei Monica Davidescu la Teatrul Elisabeta din Bucureşti, şi pregătesc un nou spectacol la Teatrelli în regia domnului Florin Zamfirescu, în care voi juca impreuna cu Florin Zamfirescu, Gabriel Fatu, Cosmin Vijeu/ Lucian Ghimisi. Voi începe în curând şi repetiţiile pentru spectacolul “Artificii” la Teatrul de Comedie în regia Elenei Morar. Sunt de asemenea colaborator al Operei Naţionale Bucureşti pe postul de regizor de scenă/culise.

Planurile mele de viitor se vor contura pe parcurs. Eu fac ceea ce mi-am dorit, joc teatru. Şi îmi doresc să joc şi de acum înainte în producţii din ce în ce mai importante, alături de actori însemnaţi. Este tot ce astept de la viitorul meu: să îmi construiesc o carieră solidă în actorie. Şi să fiu fericită.

Dacă nu veneam la cursurile de teatru de la TVDC, probabil aş fi fost şi acum violoncelistă. Nu aş fi devenit niciodată actriţă. Profesorul care m-a făcut să mă hotărăsc a fost Ştefan Ruxanda, chiar dacă m-a avertizat de greutăţile pe care le voi întâmpina în această meserie. Nu este uşor să fii actor, deşi aşa părea. A fost o plăcere pentru mine să mă descopăr în timpul acestor cursuri, dar mai ales să descopar că de fapt sunt actriţă!

CLAUDIU LAZARICA

claudiu-lazarica

În prezent sunt atlet de performanţă şi student la kinetoterapie. În viitor îmi doresc să ajung la Jocurile Olimpice şi să profesez în meseria de kinetoterapeut.

Teatrul Vienez de Copii a fost pentru mine nu numai o oportunitate de a urca pe o scenă şi de a avea emoţii în faţa publicului sau de a-mi testa memoria. Perioada în care am făcut parte din Teatrul Vienez de Copii a fost, fără să exagerez, una din cele mai frumoase perioade ale vieţii mele, pentru că am avut ocazia să cunosc oameni deosebiţi, pe care mi-e greu să cred ca i-aş fi întâlnit în altă parte. De asemenea a fost o foarte bună metodă de dezvoltare personală, m-a ajutat să am mai multa încredere în mine şi să devin mai sociabil, mi-a oferit ocazia de a mă cunoaşte mai bine şi pe mine, încercând diverse roluri de-a lungul timpului şi nu în ultimul rând, mi-a deschis pofta de teatru, o poftă pe care nu ştiam că o am şi mă bucur foarte mult că s-a întâmplat aşa.

ANDREI COSTINESCU

andrei-costinescu

Sunt student la Universitatea Tehnică din München (Technische Universität München) în Germania, la Facultatea de Informatică, unde în prezent lucrez la lucrarea mea de masterat în domeniul inteligenței artificiale.

Participarea la Teatrul Vienez de Copii a fost cea mai frumoasă experienţă din viaţa mea, ajutându-mă să mă dezvolt atât pe plan fizic cât şi mental. Nu este numai faptul că întâlneşti oameni minunaţi – ceea ce m-a determinat să revin din nou şi din nou la cursuri – ci şi faptul că prin teatru înveti tipare şi modele ale caracterelor pe care le interpretezi, înveti cum să faci faţă situaţiilor prezentate în piesă prin prisma personajelor şi te transpui complet în lumea creată de dramaturg. Tu eşti acela care aduce personajul la viaţă!

MARIA OLOGEAC

maria-ologeac

Numele meu este  Maria Ologeac, am 20 de ani şi am fost membru al echipei Teatrului Vienez de Copii timp de 4 ani (de la 13 la 17 ani). Dacă la început eram copilă timidă, bâlbâită, emotivă, cu frică de vorbit în public, exprimarea prin teatru, lecţiile de dicţie, de respiraţie, de înfrângere a propriilor emoţii şi, bineînţeles, lectiile de viată primite de la profesorii Teatrului Vienez, m-au ajutat să-mi depăşesc nesiguranţa, să capăt încredere în mine şi să-mi dezvolt abilităţile oratorice, abilităţi fundamentale în profesia juridică.

Astfel, la 20 ani, mă mândresc cu faptul că sunt studentă în anul I la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. Fiind în primul an de studiu, nu sunt încă sigură care dintre profesiile juridice mă reprezintă cel mai bine, însă ceea ce ştiu, cu siguranţă, este că profesia de jurist, vorbind la modul general, mă atrage foarte mult.

Teatrul, printre multe altele, m-a învăţat să iubesc oamenii. Îmi aduc aminte cu mare drag momentele în care profesorii noştri ne vorbeau despre cât de important este să transmitem spectatorilor noştri emoţie, să-i ajutăm să uite, pentru câteva clipe de stresul, neliniştea şi responsabilităţiile multiple din cadrul vietii cotidiene, făcându-i să capete un zâmbet larg, relaxare, entuziasm şi multă pozitivitate în suflet. Astfel, când a sosit momentul să iau o decizie în ceea ce priveşte viaţa mea profesională, am ales fără să stau prea mult pe gânduri profesia juridică, pentru că mi-am dat seama că prin intermediul acesteia pot oferi mult oamenilor.

Ceea ce simt în momentul în care păşesc pe treptele Facultăţii de Drept, mă face să înţeleg că am luat o decizie foarte bună, iar pentru acest lucru le mulţumesc din tot sufletul profesorilor şi colegilor mei din cadrul Teatrului Vienez de Copii!

DAVID BALICA

david-balica

David Balica a facut parte din trupa Teatrului Vienez de Copii între 2009-2011. În prezent este elev la Londra, La Sylvia Young Theatre School, în anul 10.

Experienţa TVDC a fost extrem de importanta în adaptarea lui la viaţa de aici şi l-a ajutat în audiţiile dificile pe care le-a susţinut pentru a intra în această scoală. A fost distribuit în toate piesele Sylvia Young Theatre School Lab încă de la infiinţarea trupei, în 2013, şi în prezent repetă „Metamorfoza” după Kafka.

Pentru viitor are planuri mari, vrea să facă muzică şi teatru – interpretare, dar şi producţie.

IRENE RADLER

irene-radler

În prezent urmez cursurile Facultăţii de arhitectură.

În viaţă doresc pe plan profesional să ajut la dezvoltarea arhitecturii ce utilizează mijloace ecologice şi ce ajută la salvarea energiei. Pe plan personal doresc să călătoresc cât de mult îmi va permite timpul împreună cu familia sau prietenii.

Cursurile de teatru m-au ajutat să devin mai spontană si mi-au uşurat fluiditatea exprimării mai ales în faţa unei audienţe mai numeroase.

ANDREI ANDRIEȘ

Ah, ”Teatrul Vienez de Copii”, nume ce deja poate defini o bună bucată din viața mea. Au trecut aproape 6 ani fără să realizez. Primul spectacol îl am clar în cap secundă cu secundă și da… era matineu… însă da, chiar am reusit să arăt că un om e capabil să se urce pe scenă pentru prima oara la 10 dimineața și să îi și iasă bine.

Teatrul Vienez a reușit să mă maturizeze foarte mult prin faptul că am învațat că atunci când trebuie să învăț un text… păi trebuie făcut până la data limită.

Tot aici mi-am cunoscut și cei mai buni prieteni pe care cineva își putea dori, cu bune și cu rele, cu pareri contrare dar și asemănătoare… am învățat că trebuie ascultată orice opinie.

Tot aici pot spune cu mâna pe inimă că am descoperit ce vreau să fac pentru restul vieții și anume actorie, indiferent câte job-uri voi avea sau unde voi lucra, inima îmi rămâne mereu la teatru și spun acest lucru deoarece am realizat că dacă în viață voi face ceva fără pasiune nu voi face nimic mai mult decât să trăiesc o viața monotonă.

Puțin off-topic am un mesaj pentru cititori și anume: ”Dacă aveți o pasiune pentru ceva sau un vis, faceți tot ce vă stă în putință să vă țineți de el indiferent cât de imposibil pare. Deoarece nimeni înafară de noi înșine nu are puterea de a face imposibilul posibil”.

OANA LĂCĂTUŞ

oana-lacatus

În prezent sunt studentă la Facultatea de Medicină “Carol Davila” din Bucureşti, anul 6. Nu ştiu sigur ce specializare îmi voi alege, înca pun în balanţă argumente pentru diverse opţiuni.

Teatrul Vienez a fost pentru mine cu adevarat o experienţă formatoare şi sunt sigură că dacă nu ar fi acţionat asupra mea atunci, la 16-17 ani, aş fi fost mai săracă azi.

M-a influenţat la mai multe niveluri. Este în primul rând un mediu care te pune în contact cu copii şi adolescenţi de toate vârstele, un context foarte divers de comunicare şi prietenie. Cred că orice copil care are acest prilej va deveni mai adaptabil şi mai bine integrat social. Am învăţat cum să pătrund un text, să-l aduc la expresie, să-l manifest prin toate mijloacele de care sunt capabilă. Învăţăm să ne explorăm pe noi inşine şi să ne cunoaştem atunci când ne dăm silinţa să construim un personaj. Am rămas şi cu noţiuni din partea tehnică a muncii unui actor. Lucrurile astea aparent mărunte: să stăm într-o postură frumoasă, să mergem drepţi, să rostim clar cuvintele, să vorbim răspicat, (sâ respirăm 🙂 ) eu cred că sunt extrem de importante.

Învăţăm să lucrăm şi să ne armonizăm cu ceilalţi, să fim atenţi la noi, dar şi să-i punem pe ei în valoare. Şi despre cât de frumos e sa fim spontani şi autentici în ceea ce exprimăm.

MARIA NICOLAE

maria-nicolae

În prezent sunt studentă în Anglia la King’s College London şi studiez Computer Science. Încă nu am un plan de viitor bine modelat, dar cu siguranţă cariera pe care mi-aş dori-o este în domeniul IT.

Teatrul Vienez de Copii m-a ajutat să devin mai dezinvoltă, să învăţ să fiu mai atenta la cei din jur şi să dau tot timpul ce e mai bun.

ALEXANDRU MADARAŞ

madaras

În prezent sunt student la Facultatea de Jurnalism, anul 2. Aş vrea să mă inscriu la UNATC, pentru că mă atrage actoria şi simt că asta trebuie să fac pe viitor.

Teatrul Vienez mi-a deschis ochii din toate punctele de vedere. M-a ajutat să mă dezvolt şi mi-a arătat cât de importantă este munca în echipă.

DANIEL POSDĂRĂSCU

10418977_660923373996840_3852010095780938648_n

Dupa ce am terminat liceul ICHB, am inceput primul an de facultate la Politehnica Bucuresti. Dupa un an interesant de fizica si chimie (sa se noteze ca sunt programator), am decis sa studiez informatica in strainatate, mai exact in Marea Britanie, la Imperial College London. Am dorit seriozitate si perfectiune, un loc in care sa ating noi teluri. M-am plictisit dupa un an, asa ca m-am intors la Universitatea Bucuresti (inca incercand informatica).

Vise, da, foarte multe! Poate in al patrulea an de universitate voi studia dreptul sau medicina, sau cine stie chiar teatrul. In timpul liber particip la concursuri nationale si internationale de programare competitiva, atat ca si organizator cat si ca participant (depinde ce concurs). Acum si predau informatica, iar unii dintre studentii mei s-au calificat la concursuri internationale. Visul meu actual este sa excelez si sa devin si mai bun in domeniul algoritmilor (desigur, dupa ce termin cursul de make-up artist).

Imi amintesc cat eram de entuziasmat cand am inceput sa joc prima data. Era intr-o zi in clasa a 7-a cand mama m-a intreb “Vrei sa incepi sa joci teatru?”. I-am raspuns fascinat “Arat a fata sau ce?”(se se observe cate prejudecati aveam). Din fericire, mama este o femeie desteapa si m-a convins sa fac teatru.

Primul an: Am avut un singur spectacol (si a fost cel intern – Nota editorului: audienta este formata numai din rude si prieteni). Nicio problema, nu imi place sa joc. Nu am nicio frustrare, nici gand. Eu emotionat? Niciodata… Bine, poate putin. Presupun ca as putea sa mai fac asta inca un an.

Al doilea an: Bun, sa incercam sa ne implicam un pic mai mult. Daca incep ceva, macar sa o fac bine. Totusi, nu-mi place actoria, asa ca asta e ultimul an.

Doua spectacole. Ce pacat, am cunoscut niste oameni interesanti aici, sper sa ii revad in cativa ani.

Al treilea an: Stai, ce fac eu aici? E vreo gluma? Ei bine, se pare ca nu! Trebuie sa-mi aleg un rol. Trebuie sa gasesc ceva cool. Tipul asta, Toffolo… nu, stai, pare un mascarici, nu mi se potriveste… Da, da, stiu ce va ganditi, dar hai doar sa presupunem ca as vrea sa incerc ceva diferit.

Cand apare distributia: Toffole, premiera – Daniel Posdarascu ……. 😐 ………. Serios acum, arat ca un mascarici?

Bine, bine, poate chiar a fost amuzant. Oamenii au ras, s-au distrat, pentru prima data in trei ani. Nu mi-as fi imaginat niciodata. Cred ca am sa ma tin de teatrul pana termin liceul.

Al patrulea an: Daca un lucru nu mi-a placut anul anterior, la rolul lui Toffolo, a fost faptul ca a trebuit sa cant (din fericire, a fost o comedie). Anul asta nu imi mai aleg personaje care sunt caraghioase sau care canta…. #valentin. Din motive pur obiective nu voi povesti nimic de anul asta (Nota editorului: a fost un super spectacol!)

Al cincilea an: M-am prins, nu ma mai plang. Traiasca comedia si rolurile caraghioase, si eu undeva la mijloc pe acolo. Mi-am amintit de Galcievele din Chioggia. M-am bucurate de toate momentele fericite alaturi de Alex Madaraș, Andrei Nicolae, Andrei Costinescu si toti colegii cu care am lucrat in toti acesti ani. A fost absolut minunat. Insa acum sunt intr-a 12-a, iar unele lucruri trebuie sa se sfarseasca (Nota editorului: Cand membrii trupei ajung in anul terminal de liceu sau ating varsta de 18-19 ani, ei trebuie, in mod normal, sa paraseasca trupa pentru a permite mentinerea unei trupe de copii si pentru a permite acceptarea de noi membrii). Cariera mea de actor se termina aici, cu Pusculita si intreaga echipa.

Al saselea si al saptelea an: Of, mi-e dor de ei. Acum teatrul e doar o amintire, un mister al trecutului, iar sa visez despre teatru s-a transformat intr-un viciu. Insa sunt prea in varsta acm, prea matur si am prea multe responsabilitati pentru a-mi permite o astfel de placere. Am ales un alt drum, cel al stiintei si banilor. Un drum catre dezumanizare, nefericire si maturitate.

Al optulea an: Oh, buna din nou! M-am intors de fapt, sper ca v-a fost dor de mine. Balul Hotilor? E o comedie? Asa se pare, atunci iau eu clasicul rol al mascariciului (Incep sa ma simt ca Forrest Gump). Alex Madaraș si Andrei Costinescu sunt inca aici, asa ca fara resentimente.

Ce mi-a oferit TVDC? In afara de fericire, creativitate, dragoste, stapanire de sine, dexteritate, maturitate prin joc si multe altele… mi-a oferit o noua latura, sau perspectiva asupra persoanei care sunt cu adevarat. Oamenii joaca pe scena, insa cred ca prin actorie aratam cine suntem defapt cu adevarat, fara masti, fara obligatii, doar noi.

COSMINA EPURE
Cat timp ai fost la Teatrul Vienez de copii?
4 ani
Cum ti se pare ca te-a ajutat sa te dezvolti?
Creativitatea și comunicarea au fost principalele câștiguri!
Consideri ca te-a ajutat sa evoluezi in domeniul in care ai decis sa lucrezi?
Evoluția s-a manifestat pe toate planurile prin îmbunătățirea abilităților de comunicare și a capacității de a-i asculta mai bine pe cei din jur.
Relateaza cea mai frumoasa amintire a ta de pe vremea cand faceai parte din echipa noastra.
Cea mai frumoasă amintire este reprezentată de repetițiile pe scenă, unde atmosfera spectacolului îmbina entuziasmul și fericirea de a oferi tuturor din talentul nostru!
De ce ai recomanda copiilor din noua generatie sa vina la Teatrul Vienez de Copii?
Teatrul Vienez de Copii contribuie la dezvoltarea personală prin dedicarea, armonia și disciplina cu care se realizează toate cursurile! Teatru Vienez de Copii este mai mult decât o experiență limitată în timp și spațiu, este o amprentă asupra creativității, spiritului de echipă și stimulează gândirea critică. Ruperea de cotidian și pășirea în lumea teatrului oferă o senzație aparte!
Maria Nedelcu
Cat timp ai fost la Teatrul Vienez de copii?
5 ani (2012 – 2016)
Cum ti se pare ca te-a ajutat sa te dezvolti?
Ceea ce au făcut orele de teatru pentru mine a fost să îmi arate că nimic nu e imposibil. De mică am fost timidă, iar scena părea ceva pentru oamenii curajoși, în niciun caz un loc pentru o voce atât de mică și firavă ca a mea. Dar acolo am întâlnit oameni răbdători, plini de pasiune și care, prin ochii unui copil de 13 ani, arătau ca niște exemple. Am început să prind încredere în mine și în oamenii din jurul meu, să îmi fac prieteni, să mă deschid, să învăț că e în regulă să greșesc și am ajuns chiar să am curajul să cânt pe scenă. Nu cred că aș putea numi toate modurile prin care teatrul m-a ajutat să mă dezvolt, însă pot spune că pentru mine a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea.
Consideri ca te-a ajutat sa evoluezi in domeniul in care ai decis sa lucrezi?
Da, foarte mult. Eu cred că teatrul m-ar fi ajutat în orice domeniu aș fi ales să lucrez și, probabil, în foarte multe dintre activitățile pe care le desfășor în viața de zi cu zi. La momentul actual, îmi doresc să lucrez cu copiii. Foarte multe dintre activitățile pe care aș vrea să le fac cu ei pleacă, mai mult sau mai puțin, de la modul în care obișnuiau să se desfășoare orele de teatru. Tot acolo am învățat cât de importantă e creativitatea, cât de mult contează să privești în jur când mergi pe stradă și cât de mult mă va ajuta, pe viitor, să fiu atentă la micile detalii. Exact aceste lucruri aș vrea să le dau mai departe copiilor cu care voi avea ocazia să lucrez.
Relateaza cea mai frumoasa amintire a ta de pe vremea cand faceai parte din echipa noastra.
E greu să aleg una, dar cred că o voi relata pe cea care și-a lăsat cel mai adânc amprenta în sufletul meu. Eram la repetiții, într-o sală mai mică, doar cu fratele meu și unul dintre profesori. Pregăteam un specatacol în care eu trebuia să cânt, ceea ce mi se părea absolut imposibil. Deși repetasem de o mulțime de ori și cu toate că știam cântecul foarte bine, nu reușeam niciodată să îl cânt suficient de bine. Profesorul meu m-a îndemnat să mă ascund după perdeaua unde ne schimbam și să încerc să cânt cât de tare pot, pentru ca ei să mă audă, indiferent cât de greșit mi se pare că sună. Și exact asta am făcut, am început să cânt cu toată forța mea. Când am ieșit de după perdea, fratele meu avea zâmbetul până la urechi, iar profesorul a venit să mă îmbrățișeze, spunându-mi: „știam că vei reuși, s-a auzit perfect”. Bucuria pe care am simțit-o atunci m-a făcut să vreau să continui, m-a făcut să înțeleg că munca nu e niciodată zadarnică și că și eu sunt în stare să realizez ce îmi propun.
De ce ai recomanda copiilor din noua generatie sa vina la Teatrul Vienez de Copii?
Mi-aș dori ca oricine să aibă ocazia să simtă ceea ce simțeam noi, în timpul aplauzelor, când vedeam că toată munca pe care am depus-o a fost apreciată. Aș vrea ca orice copil să vadă cum e să aparții unui grup, să împărtășești aceeași pasiune cu cei din jurul tău. Aș recomanda Teatrul Vienez de Copii pentru că oamenii de acolo sunt, de fapt, o familie și pentru că într-o familie, fiecare membru contează, fiecare este considerat special pentru ceea ce este. Așa m-am simțit eu timp de cinci ani. Iar profesorii mei, pe care încă îi admir și îi prețuiesc și le mulțumesc pentru toată răbdarea pe care mi-au arătat-o, m-au ajutat să mă dezvolt, m-au sprijinit, dar m-au lăsat să o fac singură.
NICOLAE ANDREI
Cat timp ai fost la Teatrul Vienez de copii?
2 ani.
Cum ti se pare ca te-a ajutat sa te dezvolti?
Am devenit mai increzator sa vorbesc in public.
Consideri ca te-a ajutat sa evoluezi in domeniul in care ai decis sa lucrezi?
Cu siguranta. Studiez in domeniul IT. Chiar si in acest domeniu ‘tehnic’, mereu au loc prezentari unde e foarte important sa poti sta in fata altor oameni.
Relateaza cea mai frumoasa amintire a ta de pe vremea cand faceai parte din echipa noastra.
Momentele de dupa spectacole, cand oameni pe care nu ii cunosti vin si iti spun ca le-a placut, ca au ras sau au fost atinsi de o anumita scena.
De ce ai recomanda copiilor din noua generatie sa vina la Teatrul Vienez de Copii?
Pentru a lucra alaturi de alti tineri ca si ei si pentru a experimenta ce inseamna sa fii pe scena, in fata a zeci de oameni.
Înscrie-te la ateliere!Participă la atelierele de selecție si alătură-te echipei noastre!

Haide alături de noi la atelierele de selecție și alătură-te familiei TVC!