Lucrăm pentru a construi o lume în care oamenii trăiesc în armonie cu natura

Scopul principal al proiectului nostru REFE este de a crește gradul de conștientizare cu privire la consecințele schimbărilor climatice, consumismului și producției de masă, care sunt adânc înrădăcinate în societatea românească. „Reducerea amprentei ecologice prin conștientizarea Eco (REFE)” își propune să sporească cunoștințele tinerilor despre consecințele pe termen lung și să ofere exemple de bune practici despre modul de a trăi un stil de viață durabil.

Pentru a atinge acest obiectiv, vor fi selectați 20 de tineri dintr-o zonă urbană și vor participa la un training de 2 săptămâni în Breb, Maramureș. Înconjurați de natură și cu o mentalitate durabilă, ei vor învăța acolo cum să-și reducă amprenta ecologică. Pe baza informațiilor obținute în timpul acestei formări, se va elabora un curriculum de clasa a 6-a pentru a permite răspândirea unei gândiri ecologice la un număr mai mare de copii. Acest lucru va fi creat cu accent pe modurile de viață ecologice și cu scopul de a inspira copiii să-și adapteze stilul de viață la nevoile de mediu. Cunoștințele acumulate și rezultatele acestui proiect vor fi diseminate într-o conferință și târg și vor fi puse la dispoziție în continuare printr-o platformă eLearning. 

Prin obiectivele și activitățile sale, REFE contribuie la Strategia Națională Climatică a României, care reflectă obiectivul Acordului de la Paris de a reduce emisiile țării cu 40% până în 2030. Astfel, credem cu tărie că acest proiect va sprijini România să facă uz de a cunoștințelor sale valoroase pentru protejarea mediului și reducerea amprentei ecologice a țării prin sensibilizare și consolidare a capacităților.

Proiect finanțat prin EUKI – Inițiativa Climatică Europeană.

Urmăriți proiectul aici:

Atelierul de formare pentru profesori “Măsurarea amprentei ecologice” Înscriere: https://forms.gle/xGqq34B7fP3w9BSFA În cadrul proiectului REFE – Reducing the Ecological Footprint through Eco-Awareness, Teatrul Vienez de Copii organizează un atelier de formare pentru profesori despre măsurarea amprentei ecologice! Înscrie-te chiar tu, sau, dacă cunoști profesori doritori să afle […]
Înscrie-te la ateliere!Participă la atelierele de selecție si alătură-te echipei noastre!

Haide alături de noi la atelierele de selecție și alătură-te familiei TVC!